Cum Ne Pregătim Nunta?

33 de Sfaturi Utile pentru orice eveniment!

Respirați adânc! …si Incepeți Pregătirea!

Primul pas este cel mai important:

Pregatirea!

In primul rând: o planificare de nunta poate fi destul de coplesitoare la inceput (crede-ne, avem prieteni care fac asta ca pentru bani!). Desi colaborarea cu o firma specializata te poate ajuta mult, poate ca ai un buget limitat, sau poate iti place pur şi simplu s-o faci singura. Este destula munca, dar chiar si asa poti obtine nunta de basm visata. Este nevoie de doar un pic de organizare si sa iti pastrezi calmul atunci cand te vei confrunta cu luatul deciziilor, liste, termene şi, ştii si tu, propria ta viata.. Secretul este simplu: totul trebuie facut pas cu pas si, foarte important, sa ceri ajutorul celor apropiati: familia si prietenii.

Acordaţi-vă suficient timp pentru a planifica. Veti face lucrurile mult mai greu dacă le veti lasa pe toate in ultimul moment. Cu cat aveti mai mult timp la dispozitie, cu atat veti realiza mai multe si mai usor. Noi credem ca un an este termenul perfect pentru pregatirea unei nunti.

Hai sa vedem cam ce trebuie sa luam in calcul pentru realizarea unei nunti de vis!

1. Calculați și țineți-vă de buget!

Invitatiidenuntaonline
Bugetul va fi factorul decisiv pentru mulţi dintre voi, asa ca acest lucru ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care le veti discuta. În cazul în care vor contribui si alti membri ai familiei, discuta cu ei despre modul de investitie si cheltuieli. Dacă doriti sa fiti independenti, atunci este necesar să aruncati o privire asupra fondurilor disponibile. Odată bugetul decis, nu va mai abateti si pastrati-l la limita hotarata!

2. Lista de priorități

Stai jos cu logodnicul tau sa vedeti care sunt cele trei elemente mai importante ale nuntii. Este mancarea? Bautura? DJ? Locatia evenimentului?

Prioritizeaza aceste detalii şi fiti dispusi să faceti unele compromisuri cu restul. Nu veti putea acorda aceeasi atentie tuturor aspectelor nuntii. Acest lucru va ajuta să staţi în limitele bugetului hotarat.

3. Inspiră-te din alte părți

Cu atatea surse de inspiratie, poate parea obositor! Cauta una sau doua surse ce-ti plac mai mult, gen Pinterest, Instagram, reviste online de nunti, bloguri, prieteni si incepe sa le studiezi.

Cauta ceva ce se potriveste stilului tau si pune pe hartie proiectul.
Indicat este sa-ti pui ideile pe o lista mare sau chiar o tabla, stii tu, ca la scoala, unde numele de vostru sa fie titlul principal.

4. Lucrează impreună cu partenerul tău

Fa echipa cu sotul tau si nu transforma planificarea nuntii intr-o negociere in familie. La randul lui, sotul tau poate avea idei excelente si poate face planificarea nuntii mai usoara si mai distractiva.

5. Cunoaște-ți limitele

Nu te supraincarca cu toate variantele existente pe net. Accepta-ti limitele si focuseaza-te asupra lor. Odata ce ti-ai ales stilul nuntii, ramai la el si nu mai modifica.

6. Folosește un organizator de nunți

Daca nu ai pe cineva care sa te indrume, atunci folosirea unui ghid de nunti este perfecta! Se gasesc online si contin o multime de sfaturi utile, inclusiv modul de organizare a timpului personal sau cum sa-ti prepari listele de cheltuieli.

7. Fiți ordonați

Puteti folosi orice metoda atat timp cat va tineti ordonate calculele si cheltuielile facute. Orice va este util, de la liste la foi de calcul, o pagina Word sau Google Docs — pe bune, orice! — atâta timp cât aveţi gandurile si planurile in ordine, bugetul, cheltuielile, preturile, etc. toate într-un singur loc.

Există, de asemenea si unele programe sau applicatii care va pot ajuta. Un exemplu WeddingHappy, o aplicatie funny pentru mobil.

8. Incepeți cu un Master List

Gasesti tone de modele online defalcate pe luni, săptămâni sau chiar zile. Găsiti unul şi adaptati formatul acestuia la propria nevoi, la propria nunta.

9. Nu vă grăbiți sa luați decizii

Este tentat sa alegeti primul fotograf, primul florar sau primul DJ intalnit, dar este indicat sa faceti un pas inapoi, spuneti Stop si incepeti sa cantariti toate variantele si ofertele, înainte de a lua o decizie.

10. Alegeți data nunții

V-ati gandit la o zi insorita de vara? Sau doriţi să fiti înconjurati de frunze galbene intr-o zi superba de toamna? Alegeti câteva perioade ideale pentru nunta şi încearcati să fiti flexibili dacă este posibil, astfel încât sa nu fiti constrânsi atunci când încercatii să rezervaţi un restaurant sau furnizori de servicii.

11. Pregătiți website-ul sau invitația de nuntă

Invitatii De Nunta Online
Invitatiidenuntaonline.ro
Invitatii vostri şi chiar membrii familiei, vor avea o mulţime de întrebări pentru voi. Evitati primirea de e-mailuri nesfarsite, sms-uri, apeluri sau mesaje vocale si pregatiti un site personal de nunta unde veti oferi toate detaliile.

Informatii generale despre voi si familie, locatia evenimentului, rute de deplasare, fotografii, muzica, etc., informatii care sa le permita sa afle cam tot ce au nevoie pentru a se pregatii si ajunge la nunta voastra pot fi gasite pe un asemenea website sau chiar o simpla invitatie de nunta online.
Noi va punem la dispozitie un numar nelimitat de modele de invitatii online pentru orice eveniment. Pentru ca avem un pret unic si pentru ca orice cheltuiala conteaza inainte de nunta, invitatiile oferite de noi pot fi trimise la un numar nelimitat de persoane, pot fi modificate oricand gratuit, pot ramane online permanent, gratuit si, cel mai interesant, pot fi modificate si refolosite in viitor, dar nu pot fi revandute.
Exemplu de InvitatiiDeNuntaOnline.

12. Tema Nunții

Fie că este o culoare specifica sau o tema reală (de la o tema funny sau clasica, de exemplu), alege ceva in jurul careia sa se desfasoare nunta ta. Astfel iti va fi mult mai uşor să iei decizii de design şi va face ca lucrurile sa ti se para mai usoare.

13. Decideți meniul si locația

În jargon de nunta, locatia „Off-Site-ul” este acea locatie unde nu exista o bucatarie specifica restaurantelor şi în care aveţi nevoie sa aduceti de acasa totul – locuri gen parcuri, plaja sau chiar pe un câmp deschis. Este o locatie mai simpla, intima si, de multe ori deosebita. Din pacate solicita resurse speciale, de la transport la meniu.

Dacă ati decis nunta intr-o locatie gen „On-Site”, adica intr-un local gen hotel, restaurant, complex, etc. atunci procesul de planificare va fi mult mai uşor, meniul fiind disponibil chiar la fata locului.

14. Creați Lista de Invitați

Paradoxal, acest etapa este una dintre cele destul de dificile şi care va depinde în mare măsură de locaţia aleasa si de bugetul hotarat.

Stati impreuna cu familia si incepeti sa creati lista cu invitatii doriti.

Sunt sanse mari sa fie nevoie sa mai taiati din ea! Nu ezitati, tineti minte bugetul! De asemenea, trebuie să va ganditi dacă vor fi si copii pe lista sau daca vor fi necesare locuri suplimentare pentru invitati neasteptati.

Nu uitati! Invitatiile Online oferite de InvitatiiDeNuntaOnline.ro pot fi trimise la un numar nelimitat de invitati!

15. Alegerea Domnișoarelor și Cavalerilor de Onoare

Domnişoarele si Cavalerii de Onoare vor fi suportul vostru emotional si tactic pe intreaga perioada a nuntii. Alegeti cu grija!

Alege prieteni sau membrii ai familiei in care poti avea incredere si pe care ii doresti cu adevărat sa stea în picioare alaturi de tine în timpul Ceremoniei Religioase sau Oficiale.

Nu ezitati, este evenimentul vostru si voi sunteti elementul in jurul caruia se desfasoara acesta.

16. Sfătuiți-vă cu alte cupluri

Ai participat la vreo nunta deosebita la care te-ai distrat si care ti-a ramas in minte? Vorbeste cu acel cuplu proaspat casatorit!

Iesi la plimbare cu ei si discutati, vizitati sau impartasiti-va parerile. Ei vor avea, probabil, unele sfaturi şi trucuri pentru voi.
Uneori prietenii şi familia sunt cea mai buna sursa.

17. Alegeți Furnizorii de Servicii

Construiti-va o echipa de furnizori de servicii cu care chiar va potriviti. Aceasta trebuie să va inteleaga proiectul si sa fie capabila sa-l duca la indeplinire. Asiguraţi-vă că apreciaza afacerea cu voi, astfel încât să nu va simţiti jenati când trebuie să apelati la ei sau sa puneti intrebari suplimentare.

18. Căutați si alte variante

Asiguraţi-vă că investigati preţurile la furnizori, înainte de a semna pe linie punctată. Chiar si in cazul în care există un furnizor şi un preţ pe pachet care vă place, cautati mereu si a doua oferta.

Întreabati în jurul şi vedeti ce pachete sunt pe piata si care sunt ofertele tarifare, înainte de a va da acordul pe un preţ.

Veti putea fi surprinsi de oferte mai bune sau de pachete ce includ mai multe servicii, dar la acelasi pret.

19. Verificați bine ce semnați!

Acest lucru este foarte important!

Asiguraţi-vă că ati citit fiecare detaliu al contractelor cu furnizorii. Fiti siguri că toate detaliile sunt corecte şi ca sunteti informat asupra punctelor importante, de exemplu preturile finale sau politica de anulare inainte de termen a contractului.
Nu uitaţi să verificaţi de doua ori corectitudinea celor mentionate in contract, in special data si ora la care va avea loc evenimentul.

20. Planificați-vă o pauză intre Nuntă si Luna de Miere

Planificare nuntii şi a lunii de miere în acelaşi timp poate fi scumpa si, de asemenea, consumatoare de timp. Noi va recomandam sa va luati o mica pauza intre nunta si luna de miere pentru a va putea linisti  si relua calculele relaxati.

Este mult mai bine sa va concentrati pe fiecare eveniment separat, decat sa le bagati in calcule pe amandoua impreuna.

21. Solicitați ajutor

Aminteste-ti ca nu esti singura la acest drum! Domnisoarele de Onoare, membrii familiei si mai ales logodnicul tau sunt aici pentru a te ajuta.

Asigura-te că vei impartii anumite sarcini pentru a scapa de o parte din eforturile ce apasa pe umerii tai.

22. DIY – Do It Yourself!

DIY poate fi o varianta foarte rentabilă şi va poate aduce acea nota personala mult dorita. Doar nu exagerati! S-ar putea sa va incarcati cu sarcini inutile iar costurile sa creasca neasteptat.

Simte-te libera sa incerci lucruri ce pot fi facute in avans, gen marturii, numere si liste pentru masa, etc. Pentru aranjamente de flori sau parte din menu ce pot fi facute doar in preajma nuntii, este mai bine sa solicitati ajutor profesional.

Pentru Invitatiile de nunta lasa un profesionist sa faca ce este mai greu! Selecteaza-ti fotografiile dorite, pune pe hartie mesajul pe care doresti sa-l adresezi invitatiilor si … invitatia online este gata. Trimite linkul printr-un email, pe whatsapp, facebook, messenger, etc si gata! Pentru modele de Invitatii Online nu ezita sa ne contactezi. Daca nu ai timp sa pui intreaga poveste pe hartie, trimite un mesaj scurt la contact@invitatiidenuntaonline.ro si cere sa fi sunata. De restul ne ocupam noi.

23. Decideți cum vreți să faceți public evenimentul

Dacă doresti să postezi nunta ta în lumea virtuala sau dimpotriva, sa ai doar o nunta intima, strategia este cheia. Invitatiile de Nunta Online ce pot fi share-uite pe toate canalele virtuale (Facebook, Twitter, Instagram, etc), hashtagurile in mesajele din social-media, sesiunile de fotografii online, Albumele Foto de Familie sunt o modalitate foarte bună de a informa si invita oaspetii online.

Dacă insa doresti ceva mai retras, poti pregati doar mici invitatii virtuale, sau o simpla pagina pe net prin care sa-ti anunti doar invitatii apropiati, cu putin timp inainte de eveniment.

La toate acestea noi suntem profesionisti! Invitatiidenuntaonline.ro iti pune la dispozitie variante simple sau complexe de invitatii online pentru orice eveniment. Limita noastra este imaginatia voastra!

24. Adaugă o nota tradițională evenimentului

Cu toate obiceiurile traditionale Romanesti, este greu sa decizi ce se potriveste cu nunta ta. Totusi, te sfatuim sa introduci si o nota de traditionalism in eveniment.

În cazul în care familia voastra are anumite traditii pastrate si folosite in trecut, discutati cu ei si nu ezitati sa dati nuntii o nota personala combinata cu cateva obiceiuri mai vechi.

25. Schimbă rutina!

Tine cont ca acest eveniment este pentru voi doi si doar pentru voi!

Daca doriti sa veniti cu idei noi sau sa organizati ceva iesit din comun, nu ezitati!

Orice idee ce va poate face acest eveniment deosebit, este o idee buna!

26. Concentrați-vă pe imaginea de ansamblu!

Aici spunem STOP! Nu va mai legati de micile detalii. Credeti-ne, oaspetii vostri nu vor observa daca fetele de masa nu au aceeasi nuanta de albastru sau galben precum farfuriile, sau dacă aperitivele au sosit cu 10 minute întârziere.

Odata ce ati trecut pragul restaurantului, lasati in urma aceste lucruri neimportante si distrati-va! Hei, in fond voi va casatoriti, nu pregatiti masa pentru musafiri!

27. Nu uitați Cununia Civilă!

In toata nebunia asta cu pregatirile de nunta, nu uita sa-ti pregatesti toate documentele necesare oficializarii casatoriei, analize medicale, certificte de nastere, taxe, etc. Începe sa te informezi si pregateste totul in avans.

Procedurile sunt usoare, dar uneori iti va lua ceva timp sa le pui pe toate impreuna.

28. Pregătește detaliile finale

Hotarati impreuna cu organizatorii evenimentului si furnizorii de servicii, ora de sosire pentru pregatirile finale de la fata locului. Mai bine mai devreme decat prea tarziu!

Aveti grija ca unii organizatori pot avea mai multe evenimente in aceeasi zi, motiv pentru care este indicat sa obtineti aceste informatii din timp.

29. Gândiți-vă la un Coordonator de Eveniment

Chiar şi atunci când un organizatorde specializat nu este parte din pachetul de nunta, angajarea unui profesionist pentru a supraveghea desfasurarea intregului eveniment poate fi cheia succesului. Această persoană poate discuta cu furnizorii, urmarii programul, verifica detaliile si toate indatoririle de care nu va puteti ocupa voi pe perioada evenimentului.

Daca nu aveti un specialist, puteti apela la un prieten mai descurcaret sau chiar un membru al familiei dispus sa va ajute.

30. Creați o Lista cu Programul Evenimentului

Pregatiti o lista cu intregul program din ziua evenimentului..

Aveti grija sa includa lucruri de genul programul de livrare, sosire furnizori, ora de incepere a ceremoniei, dansul miresei, aducerea tortului, etc.

Asiguraţi-vă că pastrati o copie pentru voi si cate una Organizatorului, Fotografului, Domnisoarelor si Cavalerilor de onoare si oricui are o responsabilitate pe perioada evenimentului.

31. E cazul să luați și o pauză!

Din motive simplu de explicat, asigura-te ca iti programezi ceva timp liber pentru tine si logodnicul tau. Faceti orice altceva, dar nu va mai ganditi la eveniment!

Crede-mă, veţi avea nevoie de pauza!

Incercati sa va luati liber in saptamana inainte de nunta, atât pentru a vă asigura ca verificati ultimele detalii cat si pentru a va calma putin inainte de nunta. O sa vedeti astfel cum lucrurile se vor derula de la sine.

32. Spuneți „Multumesc!”

Recunostinta dureaza mult timp!

Întotdeauna trebuie să te pregatesti cu mici cadouri pentru petrecerea de nunta şi pentru oricine altcineva care a jucat un rol important în procesul de pregatire si planificare a evenimentului.

Nu iti uita parintii! Mama şi tata vor fi mereu alaturi de tine!

33. Urmează Distracția!!!

Te intreb, ce crezi ca atrage cel mai mult atentia in timpul unei nunti? Iti spun eu, o mireasa si un mire stresati, ingrijorati, alergand panicati dintr-un colt in altul.

Pana la urma pentru ce este acest eveniment? Pentru distractie!

Asiguraţi-vă că la nunta voastra, oaspetii vostri se vor distra pe cinste iar voi va veti bucura cu adevarat, impreuna cu ei, de acele momente!

Te pregătești de Nuntă?

                                                            VEZI PRETURI        CONTACT US

 

VĂ DORIM TOT BINELE DIN LUME!

InvitatiiDeNuntaOnline.ro incearca sa va ofere un mic sprijin in pregatirea evenimentului mult asteptat.

Noi va sfatuim sa urmati pasii mentionati in acest ghid si, in caz ca mai aveti intrebari sa ne contactati la adresa de email: contact@invitatiidenuntaonline.ro

Nu lasati greutatile sa va umbreasca placerea acestui moment atat de dorit.

Ne puteti lasa un comentariu daca v-a placut acest articol.